13 Mart 2012 Salı

Adalet-Sizsiniz

Dün...
Acun Ilıcalı'nın reyting rekorları kıran "Yetenek Sizsiniz"in birincisi belli oldu.
12 yetenekli grup ve kişi arasından 500.000 TL'lik büyük ödülü almaya hak kazanan
Ali Yeşilırmak ve köpeği Max oldu.
Evet, bazılarımız Sivas'ta yanmaktan son anda kurtarılan Aziz Nesin'i andık, doğru...

Dün...
Gazeteci Soner Yalçın'ın sahibi olduğu internet sitesi Odatv'ye 14 Şubat 2011'de polis baskın yapmıştı.
13'ü gazeteci 15 kişi tutuklanmıştı. Polis, sitenin bilgisayarlarında devlet sırları ve Ergenekon Örgütünün medya yapılanmasına ilişkin planların yer aldığını öne sürmüştü.

Gazeteci Ahmet Şık'ın yazdığı "İmamın Ordusu" adlı kitaba da basılmadan el konmuştu. Kitabın kopyaları, Ahmet Şık'ın avukatı Fikret İlkiz ve gazeteci Ertuğrul Mavioğlu'nun bilgisayarından da polis tarafından silinmişti.
Daha sonra internete sızan (sezaryenle alınan) bu kitap Ahmet Şık'ın gözaltına alınırken bağırdığı şekilde,
"Dokunan Yanar" adıyla ve 125 gazetecinin imzasıyla basıldı.

3 Mart 2011'den beri, 375 gündür tutuklu bulunan "Dünya  Basın Özgürlüğü Kahramanı" ödülüne sahip Nedim Şener ve Ahmet Şık 11. duruşma sonrasında tahliye edildiler.
Mahkeme tahliye kararını "suç vasfının değişme ihtimalini" ve "tutuklu kaldıkları süreyi" göz önüne alarak vermiş.
Ahmet Şık'ın tahliye sonrası ilk sözleri:
"Bu ülkede adalet ne zaman sağlanır derseniz; bu komployu kuranlar, bu cemaatle bağlantılı adamlar bu cezaevine girecek. Onlar buraya girdiğinde bu ülkeye adalet gelecek. Tüm yaşananlardan cemaatçi olup çete gibi çalışanlar sorumludur."
"İfade özgürlüğünün gazeteciler üzerinden verilmesi çok anlamlı değil. Çünkü, cezaevlerinde şu an 100 gazeteci, 600 üniversite öğrencisi, 6 binden fazla KCK tutuklusu var. Bunca baskı ve zulümden o iktidarın korktuğu bizim de mücadelesini sürdürdüğümüz hayat çıkacak. Kaldığımız yerden mücadeleye devam ediyoruz."

Ve bugün...
2 Temmuz 1993'te Sivas'ta Pir Sultan Kültür Derneği tarafından organize edilen "Pir Sultan Abdal Şenlikleri" sırasında Madımak Oteli'nin yakılması ve  33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanının (ve dışarda toplanan göstericilerden ikisinin) yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybetmesi ile ilgili olarak yürütülen dava zaman aşımına uğradı.
TC'de sistem Mart Kedisi gibi...Hem beceriyor, hem bağırıyor. @Ucupak

Bir büyüğümüzden "E bıraktık ya işte Nedim'le Ahmet'i. Daha ne Sivas, zaman aşımı falan diye ağlıyonuz" ayarında bir açıklama bekliyorum. @herbkubilenadam

Bu yaktı, bu katletti, bu seyretti, bu korudu, bu avukatını alıp vekil yaptı, bu zaman aşımı dedi;
"hani adalet?" diyene gaz sıkıldı. Hass... @katkaya

Gaz neden sıkıldı hangi gerekçeyle anlamak mümkün değil. Adliye'den Kızılay'a kadar herkes etkilendi.
Vicdan be biraz vicdan! @mehmetesen

Tıpta geldiğimiz son nokta; zaman aşımıyla yanık tedavisi. Yazıklar olsun! @HOBcuma

İçine girip namaz kılmadıktan sonra cami yaptırsan neye yarar derler ya hani.
Şimdi o Çağlayan'daki Avrupa'nın en büyük adalet sarayı var ya. Neyse! @zamenkar

DOKUNAN YANAR!

Çıkarken kapıyı kapatırsan sevinirim.
BY   

1 yorum:

  1. 1 mayıs 1977 Taksim Meydanı'na İşçi Bayramı'nı kutlamaya gelen yüzlerce emekçinin üzerine çeşitli noktalardan ateş açılmıştı. Belki onlar aydın değildi ama onlar bu ülkenin bel kemiğiydi; işçiydi, emekçiydi, bu ülkeyi ayakta tutan bireylerdi. Nasıl ki o gün yanmakta olan otelin önünde hala provakasyona devam eden şerefsizi kimse görmediyse kanlı 1 mayısta da ateş açan şerefsizleri kimse görmedi. Sular İdaresi'nin çatısından ve o zaman Etap Marmara (bu gün The Marmara) Oteli olarak bilinen otelin çeşitli katlarından açılan ateş sonrasında, polis ateş açanları yakalamak yerine panzerler eşliğinde bayram kutlayan emekçilerin arasına giriyor. Sonuç: 34 ölü 130 dan fazla yaralı... Umarım taktığımız at gözlüğünü en kısa zamanda çıkarmanın bi yolunu buluruz.

    YanıtlaSil